• Naše aktivity

        • november 2022
          • Vykonali sme AUDIT v téme ZELEŇ a OCHRANA PRÍRODY

            Vykonali sme AUDIT v téme ZELEŇ a OCHRANA PRÍRODY

            Naša MŠ prechádza tento šk. rok do nového 🥳 certifikačného obdobia Zelenej školy v téme 📣: "Zeleň a ochrana prírody." 🪴 Aby sme vedeli, kde máme začať, deti z 5. a 8. triedy spolu s pani učiteľkami vypracovali audit k tejto téme. Prostredníctvom auditových listov, vytvorených špeciálne pre MŠ, sme zisťovali 🧐aký je počiatočný stav, takže sa aj naše deti mohli podieľať na ich vypracovaní. ☺️ Ako nám to išlo, si môžete pozrieť na fotkách... TU 🤓  Nelenili ani členovia užšieho kolégia Zelenej školy a taktiež vypracovali enviromentálny audit v novej téme. Pozrite si ho TU.

        • FEBRUÁR 2023
          • SCHVÁLENÝ Enviromentálny Akčný Plán (EAP)

            SCHVÁLENÝ Enviromentálny Akčný Plán (EAP)

            Oznamujeme dobrú správu - kancelária Zelenej školy schváliln našej materskej škole Environmentálny Akčný Plán na obdobie 2022/2023 - 2023 - 2024 v téme Zeleň a OP. Nahliadnúť do neho môžete TU :-)

        • apríl 2023
          • Kvetinové bomby pre náš včelí bufet.

            Kvetinové bomby pre náš včelí bufet.

            Celý aprílový týždeň sa u nás niesol v znamení enviromentálnych aktivít. Deti sa rozprávali o ochrane prírody, pozorovali chrobáky, čistili okolie materskej školy a triedili odpad. Vo štvrtok dopoludnia vyrábali 🌸"kvetinové bomby"🌸, ktoré popoludní počas oslavy Dňa Zeme vysadili do nášho "včelieho bufetu"🐝 Fotografie si nájdete TU.

        • 20.apríla 2023
          • Veľkolepé oslavy dňa ZEME

            Veľkolepé oslavy dňa ZEME

             Aj tento rok sme spoločne s deťmi a rodičmi oslávili Deň Zeme 🌏 Na popoludňajšom podujatí  sme sa mnoho zaujímavých informácií o živote včiel a o ich starostlivosti vďaka pánom včelárom. Navštívili nás aj odborníci na ovocné stromy, ktorý nám poskytli veľa dobrých rád, ako ich správne pestovať. 

            🌿 Táto krásna akcia sa vydarila aj vďaka veľkému zanieteniu rodičov a detí, ktorí usilovne pracovali na výsadbe v bylinkovej záhradke, v arboréte, kde sa vysadilo množstvo ovocných kríkov, na výsadbe pôvodných odrôd ovocných stromov, s čím nám pomohli odborníci a taktiež sme spoločne vysadili popínavé rastliny, ktoré budú postupne vytvárať "zelenú stenu"🍀 Deti nakoniec spoločne s rodičmi vysadili pripravené "kvetinové bomby" do "včelieho bufetu"🐝 

            Bol to vskutku deň plný zážitkov a toho najbližšieho kontaktu s prírodou. Fotografie si môžete pozrieť TU.

        • MÁJ 2023
          • Učíme VONKU! :-)

            Učíme VONKU! :-)

            Krásny slnečný májový  týždeň využila 5. trieda Zvončekov na outdoorové vyučovanie. 😎☀️ Vačšiu časť dňa sme trávili vonku s pestrou paletou aktivít.🤸🏻‍♂️Ako sme sa mali si môžete pozrieť TU 👇🏻