• Nech je každý deň dňom Zeme.

          • V piatok 22.apríla v areáli MŠ vyvrcholili oslavy dňa Zeme spoločným programom pre deti, rodičov a priateľov MŠ.  Malí a veľkí účastníci spolu založili a vysadili vyvýšené záhony, ktoré sme vytvorili z odpadových paliet darovaných od firmy SA-KO WOOD s pomocou p. školníka, p. učiteľa Demčáka  a oteckov  p. Poníka a p. Schwarca. O sadeničky a semienka do záhonov sa postarali ďalší rodičia. Ostatné interaktívne aktivity mali pod záštitou lektorky z bezobalového obchodu Odvážene. Rozprávka o dážďovke Danke nás naučila veľa o týchto malých tvoroch, ktorým sme spolu vytvorili „domček“ - vermikompostér a privítali ich ako nové obyvateľky MŠ, ktoré nám budú pomáhať so spracovaním bioodpadu. Náš záhradný kompostér okrem mena „Ďuro“, dostal aj nový „dych“, v podobe starostlivosti od lektorky Laury a ochotných rodičov. Dobrá oslava sa nezaobíde bez dobrého občerstvenia, o ktoré sa postarali naše p. kuchárky ochutnávkou nátierok a obchod Odvážene zdravými bezobalovými pochutinami. Bonusom bola možnosť zakúpiť si bezobalovú kozmetiku a drogériu. Naša planéta je jediná, ktorú máme a preto veríme, že sme Vás inšpirovali, aby ste sa do jej obnovy a ochrany zapojili spolu s nami. 

          • Pozývame Vás osláviť DEŇ ZEME spolu s nami!

          • Prispejte nám do vývýšených záhonov vlastnými sadenicami jahôd, papriky, kalerábov, semenami redkvičky, mrkvy či hrášku. Odovzdajte ich od stredy (20.4) do piatku ráno (22.4) p.učiteľkám. ĎAKUJEME a TEŠÍME SA NA VÁS! :-) 

          • Videoprojekt: Deti učia dospelých

          • Náš videoprojekt: Deti učia dospelých ako povedať !NIE! zbytočnému odpadu! má dnes svoju PRIEMIÉRU. Každá trieda si pre Vás pripravila jeden ľahko realizovateľný krok k MINIMALIZÁCII odpadu. Veríme, že sme Vás inšpirovali. Video si pozrite TU.