• POZOR

          • Dávame do pozornosti oznam  rodičom, ktorí majú dieťa/ deti v pavilóne A- v triedach 5, 6, 7 a 8, že s platnosťou od dnešného dňa 02.09.2021  z bezpečnostných dôvodov bude možné pri vstupe do areálu použiť iba vstupnú bránu od mäsiarstva. Ak máte súbežne aj dieťa/deti v pavilóne C- dostanete inštrukcie od triednej učiteľky. Nakoľko sa termín stavebných prác predĺžil a prechod okolo lešenia nie je možný, museli sme pristúpiť k tomuto riešeniu, ak nechceme obmedziť prevádzku.  Žiadame Vás, milí rodičia o dodržiavanie bezpečnosti v areáli materskej školy a prosíme vás o trpezlivosť pri dokončení stavebných prác, ktoré by sa mali ukončiť najneskôr do 20.septembra 2021. Ďakujeme

          • Otvárame

          • Ako všade inde, aj u nás sa vo štvrtok 2.septembra 2021 otvárajú brány vo všetkých triedach materskej školy. Aj ked sa deťom a rodičom po prázdinách bude isto ťažko lúčiť, prosíme Vás, aby ste sa v priestoroch školy nezdržiavali. Rozdelenie detí do tried a ostatné informácie nájdete vo Vašich emailových schránkach. Ak sa tak nestalo píšte na materskaskola.velkysaris@gmail.com. Do pozornosti dávame povinné tlačivá, ktoré nájdete tu - https://msvelkysaris.edupage.org/a/tlaciva. Tešíme sa na Vás :-) 

          • Stretnutie rodičov novoprijatých detí z triedy č.4 a č.6

          • Vážení rodičia, vo štvrtok 2. septembra 2021 sa uskutoční stretnutie rodičov  novoprijatých detí z triedy č.4- snežienky  a triedy č. 6- nezábudky. Stretneme sa v exteriéri MŠ od 16:00 do 17:00 hod, poskytneme Vám chýbajúce informácie, zodpovieme na otázky. Stretnutia ďalších tried budú v týždni od 6.septembra, presný dátum a čas Vám povie Vaša triedna učiteľka.

            Tešíme sa na Vás. Kolektív MŠ

          • Nástup detí do materskej školy

          • Čo potrebuje Vaše dieťa do MŠ:

            - veci na prezlečenie-  vrecúško s náhradnými vecami, ideálne viac kusov označených menom (tričko, nohavice, spodné prádlo, pančuchy, ponožky) na pobyt vonku, pre prípad drobnej "nehody", teplejšie oblečenie.... 

            -prezuvky- pevnú obuv,  pyžamo, nepremokavú plachtu s gumičkou 130 X 70, vlhčené obrúsky,vlhčený toaletný papier, hrebeň

            Príchod detí do MŠ je od 6:00-8:00

            Ráno Od 6:00 hod - do 7:00 hod- režim zbernej triedy v triede č.3 a č. 6

            Od 7:00 si dieťa prevezme pedagóg a berie ho so sebou do  kmeňovej triedy .

            Odchod detí z MŠ je od 14:30- 17:00

            Popoludní od 16:00-17:00 je opäť režim zbernej triedy v triede č.3 a č. 6

            !!! dieťa, ktoré  ide do našej materskej školy 1. krát:

            - súhlas so spracovaním osobných údajov tlačivo tu:

            2021_2022_Suhlas_so_spracuvanim_osobnych_udajov_materska_skola.docx

            - ak dieťa bude z MŠ odchádzať v doprovode súrodenca staršieho ako 10 rokov, či starého rodiča- splnomocnenie overené notárom: tlačivo tu: Splnomocnenie_MS_final.pdf

            Opatrenia Covid- 19:

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školský zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

            Školský semafor 2021/2022

            Do MŠ dieťa doprevádza zákonný zástupca, ktorý odovzdá pedagógovi vyhlásenie o bezpríznakovosti:

            tlačivo tu: Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_2021_2022.docx keď príde do MŠ 1.krát a potom po každom prerušení dochádzky dieťaťa v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátene víkendov a sviatkov)

            Tešíme sa na Vás

          • Prevádzka MŠ od 16.08.2021

          • Od 16.augusta 2021 bude prevádzka Materskej školy pre vopred nahlásené deti v čase od 6.30 hod do 16.30 hod. Výchovno- vzdelávací proces bude prebiehať v 3 triedach- 1. triede  (na poschodí) 3. a 4. triede (na prízemí). Nakoľko stavebné práce ešte nie sú ukončené, naďalej bude do areálu MŠ otvorený iba bočný vstup od záhradiek. Žiadame Vás o zvýšenú opatrnosť a dodržiavanie bezpečnosti v priestoroch Materskej školy.

            Pred nástupom dieťaťa je potrebné odovzdať pedagógovi  vyhlásenie o bezinfekčnosti- tlačivo tu:

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_od_16.8.2021.docx

          • Prevádzka Materskej školy od 1.7.2021

          • Od 1. júla 2021 bude prevádzka materskej školy v letnom režime. Výchovno- vzdelávací proces bude prebiehať pre vopred nahlásené deti v  3 triedach, tj. v triede 1, 3 a 4 v čase od 6:30 hod do 16:30 hod.

            Pozor,  od 1. júla do 31. augusta bude prebiehať rekonštrukcia materskej školy, preto bude otvorená iba bránka od záhradiek  v čase od 6.15 hod do 16.45 hod a bude sa využívať iba hlavný vstup č.1. Od 16.45 bude areál materskej školy uzatvorený. Zvýšte opatrnosť a dodržiavajte bezpečnosť a to najmä pri odchode z materskej školy.

          • Vráťme knihy do škôl

          • V mesiacoch marec-máj sa naša Materská škola  po 2. krát zapojila do  X. ročníka súťaže Vráťme knihy do škôl. Cieľom súťaže je podporovať čítanie a vytvárať pozitívny vzťah ku knihám medzi deťmi. Keďže detičky v MŠ ešte nevedia čítať, pani učiteľka prečíta deťom rozprávku a deti kreslia  obrázky, ktoré s ňou súvisia. Zapojili sme sa a boli úspešní. Vyhrali sme hlavnú 1.cenu- balík detských kníh, sladkostí a tablet pre školu. Vyhrali sme aj v kategórii Knižný anjel. Knižný anjel je osoba, učiteľ,  ktorý pomáha pri propagácii čítania kníh medzi deťmi. Stala sa ňou naša pani učiteľka z 8.triedy Tatiana Matejovská. Výhercom srdečne blahoželáme.

            Pozrite si práce našich šikovných detí, ktoré sa do súťaže zapojili.

          • Deň detí pokračuje

          • Oslava Dňa detí sa tiahla celým týždňom a zavŕšená bola  programom v piatok 4.júna. Deti sa už hneď zrána mohli vyšantiť na skákacom hrade , pri ktorom sa postupne vystriedali všetky triedy. Detská radosť a detský smiech sa rozliehali po celom dvore . Aby toho nebolo málo hneď po desiate sa mohli tešiť na prehliadku policajtov , ktorí im predstavili svoju prácu, ukázali zbrane a prostriedky, ktoré pri svojej práci používajú. Deti si mohli vyskúšať, že byť policajtom nie je žiadna sranda, pretože napríklad nosiť ťažkú nepriestrelnú vestu a prilbu nie je vôbec také ľahké .

            Veríme, že na tento deň budú deti ešte dlho spomínať a my sa už teraz tešíme na ďalší Deň detí.

          • Deň detí

          • 1. júna sa na našom školskom dvore rozliehal detský smiech a radosť ešte viac ako po iné dni. Naše kreatívne pani učiteľky a učitelia pripravili nádherný deň pre naše deti k ich sviatku Dňa detí. Rannú rozcvičku v si pre ne pripravil rytier Kund.

            Po rozcvičke nasledovali stanovištia kde deti plnili rôzne úlohy; od preliezania prekážok, hádzanie loptou, skákanie vo vreci (viac viď. foto).

            Po absolvovaní všetkých stanovíšť čakalo na deti viacero prekvapení. Za svoju snahu boli odmenení medailami . Najväčšou odmenou však pre nich bolo to, že sa im splnením úloh všetkých stanovíšť podarilo oslobodiť princeznú Alžbetku, ktorá sa tak mohla zasnubit s nebojácnym rytierom Svätobojom. Čerešničkou na záver bola spoločná diskotéka s rytierom Svätobojom a Alžbetkou. Deň detí, však nekončil 1. júnom ...

          • Zápis detí do MŠ na šk. rok 2021/2022 - OSOBNE

          • V termíne od 19.5 do 21.5.2021 v čase 14:00-16:00hod budeme k dispozícii rodičom, ktorí potrebujú vytlačiť/doručiť tlačivá alebo majú záujem o  konzultácie k zápisu dieťaťa do našej MŠ. Nájdete nás pri bočnom vchode (od pieskoviska).

             

             

             

          • Prevádzka Materskej školy od 10.5.2021

          • Materská škola funguje pre deti vo všetkých triedach 1-8 v čase od 6.30 do 16:30 hod.

            Zákonný zástupca:

            Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťado materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, tlačivo tu: Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_od_3.5.2021.docx. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) zdôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcuje aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorastalebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva (ďalej aj „RÚVZ“). Za týchto podmienok dieťa nemôže navštevovať materskú školu

          • Prevádzka Materskej školy od 3.05. 2021

          • Riaditeľstvo Materskej školy Veľký Šariš oznamuje, že od 3.05.2021 budú v prevádzke všetky triedy t.j triedy: 1.2.3.4.5.6.7.8.

            Ak  bolo Vaše dieťa alebo deti v tomto týždni umiestnené v inej triede, od pondelka 3.mája 2021 bude výchovno- vzdelávací proces prebiehať v jeho kmeňovej triede.

            Zároveň na základe vyhlášky RÚVZ č. 197/2021, zverejnenej 28.4.2021 a platnej od 29.4.2021 sa zákonní zástupcovia nemusia preukazovať potvrdením o negatívnom AG alebo RT-PCR teste. vyhlaska_197_od_29.03.2021.pdf

            Potrebné je čestné vyhlásenie - tlačivo tu: Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_od_3.5.2021.docx

          • Prihlásenie detí od 3.5.2021

          • NEPLATÍ PRE DETI, KTORÉ UŽ MŠ NAVŠTEVUJÚ!
            Vážení rodičia, týmto formulárom prihlásite Vaše dieťa od pondelka 3.5.2021. Prevádzka MŠ bude prebiehať vo všetkých ôsmych triedach.  Formulár vyplňte do piatku 30.04.2021 do 12:00hod. Prosím venujte pozornosť vyhláške hlavného hygienika ohľadom COVID-19.

            https://forms.gle/Z6RawqPvF5Bb2zZQ8

          • Oznam

          • Naďalej je platná vyhláška hlavného hygienika https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/vyhlaska_187.pdf 

            a na vstup do MŠ je potrebné preukázať sa negatívnym testom nie starším ako 7 dní,

            výnimku má: osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako 180 dní, 

            osoba zaočkovaná (má o tom doklad): 1. druhou dávkou mRNA vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní,

            2. prvou dávkou vektorovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4 týždne,

            3. prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, ak bola táto dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19

          • Prevádzka Materskej školy od 26.04.2021

          • od pondelka 26.apríla 2021 môže  Materská škola Veľký Šariš  sprístupniť  6 tried pre všetky deti MŠ. Kvôli pretrvávajúcim nevyhovujúcim personálnym podmienkam  v prevádzke budú iba pre vopred  nahlásené deti   triedy 3,4, 5, 6, 7, 8.

            Vzhľadom k tomu, že pedagogickí zamestnanci sú v rekonvalescencii po COVID-19, momentálne nie je možné zabezpečiť výchovno- vzdelávací proces vo všetkých triedach. 

            Deti, ktoré boli zaradené do tried pred 26. 4.2021 naďalej v  danej triede ostávajú, ak Vás nebudeme informovať inak.

            Ak máte záujem o umiestnenie Vášho dieťaťa prosíme Vás, kontaktujete v pracovných dňoch vedenie školy 0911215933

            Predpokladáme, že od 3.5.2021 bude naša Materská škola plne funkčná vo všetkých triedach,

            budeme včas informovať

          • Prevádzka materskej školy od 19.04.2021

          • Vážení rodičia

            od pondelka 19.apríla 2021 môže  Materská škola Veľký Šariš  sprístupniť  6 tried pre všetky deti MŠ. Kvôli pretrvávajúcim nevyhovujúcim personálnym podmienkam  v prevádzke budú iba pre vopred  nahlásené deti   triedy 3,4, 5, 6, 7, 8.

            Vzhľadom k tomu, že pedagogickí zamestnanci sú v rekonvalescencii po COVID-19, momentálne nie je možné zabezpečiť výchovno- vzdelávací proces vo všetkých triedach. 

            Deti, ktoré boli zaradené do tried pred 19. 4.2021 naďalej v  danej triede ostávajú, ak Vás nebudeme informovať inak.

            Ak máte záujem o umiestnenie Vášho dieťaťa prosíme Vás, kontaktujete v pracovných dňoch vedenie školy 0911215933

            O zmenách Vás budeme včas informovať

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti s obnovením výchovno - vzdelávacieho procesu  od 12.apríla 2021 Vám oznamujeme, že Materská škola Veľký Šariš môže sprístupniť  5 tried pre všetky deti MŠ. Kvôli nevyhovujúcim personálnym podmienkam  v prevádzke budú iba pre vopred  nahlásené deti   triedy 4, 5, 6, 7, 8.

            Vzhľadom k tomu, že pedagogickí zamestnanci sú v rekonvalescencii po COVID-19, momentálne nie je možné zabezpečiť výchovno- vzdelávací proces vo všetkých triedach. 

            Deti, ktoré boli zaradené do tried pred 12. 4.2021 naďalej v  danej triede ostávajú, ak Vás nebudeme informovať inak.

            O zmenách Vás budeme včas informovať

          • Prihlasovanie detí na dochádzku do MŠ od 12.04.2021

          • Vážení rodičia, týmto dotazníkom https://forms.gle/p1MgwSut37PEQUAv5 prihlásite Vaše dieťa na dochádzku do MŠ od pondelka 12.04.2021. Naše kapacity nám dovoľujú prijať ďalšie deti, prednostne predškolákov. Prihlasovanie neplatí pre deti, ktoré toho času už MŠ navštevujú . Dotazník vyplňte najneskôr do piatka 09.04.2021 do 12:00hod.
            Od pondelka budú v prevádzke triedy:
             -4.trieda Snežienky
             -5. trieda Zvončeky
             -6. trieda Nezábudky
             -7. trieda Púpavy
             -8. trieda Divé Maky
            V prípade doplňujúcich otázok prosíme kontaktujte v pracovných dňoch vedenie školy na 0911215933. Ďakujeme za spoluprácu.