• Deň rodiny v triede Slnečnice

          • Vyrástol raz jeden dom,ocko s mamkou býva v ňom.

            Obaja sa radi mali,dlho sami nezostali.

            Raz a dva tu boli deti,slniečko aj na nich svieti.

            Už to nie je novina,je to veľká rodina.

            Takto oslávili deň rodiny v triede SLNEČNICE

          • OZNAM

          • Vážení rodičia a priatelia školy

            dnešný koncert Základnej umeleckej školy Veľký Šariš v našej MŠ sa pre nepriaznivé počasie prekladá na 21.júna 2022 o 15.30 hod.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Dopraváčik a záchranné zložky

          • V rámci projektového učenia v oblasti Dopravná výchova venujeme v tomto týždni pozornosť poznávaniu pravidiel cestnej premávky a dopravných pravidiel v role chodca, bicyklistu, cestujúceho, kolobežkára.

            Dňa 8.6.2022 sme spoločne s hasičmi, policajtmi a mladými zdravotníkmi usporiadali zážitkové učenie sa detí na školskom dvore v areáli MŠ. Všetky tieto zložky sú v rámci dopravnej výchovy veľmi dôležité a svoju prácu priamo deťom spropagovali na veľmi vydarenom dopravnom projekte „ Malý Dopraváčik“.

            Touto cestou v mene riaditeľstva MŠ vo V. Šariši patrí vďaka Polícii vo Veľkom Šariši, dobrovoľným Hasičom z Veľkého Šariša a mladým zdravotníkom v rámci spolupráce ZŠ s MŠ p. učiteľke biológie p. Tkáčovej so žiačkami 7.ročníka ZŠ Veľký Šariš.

             

          • Týždenný projekt DOPRAVÁČIK

          •  

            Tieto dni u nás prebieha týždenný projekt : Dopraváčik. Deťom ukazujeme, ako správne jazdiť na bicykli ak sme na ceste, skúšame si aj kolobežky a ich správne používanie a nezabúdame ani na to, aké pravidlá platia na ceste pre chodcov. 

          • Oslava dňa detí

          • Čo všetko ďeťom k šťastiu stačí? Od deti sa môžeme učiť, že dobrá nálada , veselá tvár a šťastné srdiečko je to najlepšie, čo im môžete dopriať. A my sme im v tento ich krásny deň dopriali veríme, že všetko z toho. Deti si zasúťažili v rôznych súťažiach, pri ktorých sa poriadne zabavili a čakala ich poriadna diskotéka, kde si spolu s deťmi zaskákali aj pani učiteľky. Prajeme všetkým našim detičkám, aby sa im nikdy z tváre nestratil úsmev a radostná dušička.

             

          • Vždy môžeme urobiť viac

          • Minulý týždeň k nám opäť zavítali dievčatá z Odvážene a tak sme sa spolu s deťmi a našou náštevou prváčikov zo ZŠ Veľký Šariš hravou formou vzdelávali o nakladaní s biologickým odpadom. Vyrobili sme si další vermikompostér a našou úlohou bude starať sa o blaho kalifornských dážďoviek, ktoré budú spracovávať náš biologický odpad. Po akčných deťoch sme na rad prišli aj my, pani učiteľky, pani upratovačky aj pani kuchárky. Už vieme, ako a prečo správne triediť odpad. Síce sme roky v programe Zelená Škola no súhlasíme s tým, čo hovoria dievčatá z Odvážene - bezobalový obchod v Prešove: "vždy môžeme urobiť viac" a preto sa tešíme v pokračovaní tejto dobrodružnej cesty ku krajšej a zdravšej planéte.

          • Nech je každý deň dňom Zeme.

          • V piatok 22.apríla v areáli MŠ vyvrcholili oslavy dňa Zeme spoločným programom pre deti, rodičov a priateľov MŠ.  Malí a veľkí účastníci spolu založili a vysadili vyvýšené záhony, ktoré sme vytvorili z odpadových paliet darovaných od firmy SA-KO WOOD s pomocou p. školníka, p. učiteľa Demčáka  a oteckov  p. Poníka a p. Schwarca. O sadeničky a semienka do záhonov sa postarali ďalší rodičia. Ostatné interaktívne aktivity mali pod záštitou lektorky z bezobalového obchodu Odvážene. Rozprávka o dážďovke Danke nás naučila veľa o týchto malých tvoroch, ktorým sme spolu vytvorili „domček“ - vermikompostér a privítali ich ako nové obyvateľky MŠ, ktoré nám budú pomáhať so spracovaním bioodpadu. Náš záhradný kompostér okrem mena „Ďuro“, dostal aj nový „dych“, v podobe starostlivosti od lektorky Laury a ochotných rodičov. Dobrá oslava sa nezaobíde bez dobrého občerstvenia, o ktoré sa postarali naše p. kuchárky ochutnávkou nátierok a obchod Odvážene zdravými bezobalovými pochutinami. Bonusom bola možnosť zakúpiť si bezobalovú kozmetiku a drogériu. Naša planéta je jediná, ktorú máme a preto veríme, že sme Vás inšpirovali, aby ste sa do jej obnovy a ochrany zapojili spolu s nami. 

          • Pozývame Vás osláviť DEŇ ZEME spolu s nami!

          • Prispejte nám do vývýšených záhonov vlastnými sadenicami jahôd, papriky, kalerábov, semenami redkvičky, mrkvy či hrášku. Odovzdajte ich od stredy (20.4) do piatku ráno (22.4) p.učiteľkám. ĎAKUJEME a TEŠÍME SA NA VÁS! :-) 

          • Videoprojekt: Deti učia dospelých

          • Náš videoprojekt: Deti učia dospelých ako povedať !NIE! zbytočnému odpadu! má dnes svoju PRIEMIÉRU. Každá trieda si pre Vás pripravila jeden ľahko realizovateľný krok k MINIMALIZÁCII odpadu. Veríme, že sme Vás inšpirovali. Video si pozrite TU.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            Podľa bodu 9.písm. b) platného školského poriadku  "Zákonný zástupca privedie dieťa do materskej školy od 6:00 do 8:00 a osobne ho odovzdá učiteľke". Žiadame Vás, aby ste neskorými príchodmi nenarušovali organizáciu materskej školy. Po 8:00 budú všetky  vchody pre vstup uzamknuté. Čas od 8:00-8:15 slúži na opustenie budovy MŠ. Ďakujeme

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov Občianskemu združeniu- Deťom Šariša, ktoré pomáha našej Materskej škole. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

                                                Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ:

            1. Do 15.2.2022 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
            2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane
            3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            4. Stiahnite si a vyplňte Tlacivo_na_poukazanie_2__.pdf
            5. Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2022 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.
            6. Podávate si daňové priznanie sami:
            7. Riadne vyplňte daňové priznanie        
            8. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            9. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

              Obchodné meno alebo názov:  DEŤOM ŠARIŠA

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:  M. R. Štefánika 23, 082 21 Veľký Šariš

              Právna forma: Občianske združenie

              Identifikačné číslo (IČO/SID): 42231809

            10. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2022) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

             

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            odhlásiť sa zo stravovania je možné iba deň vopred do 14.00 hod:

            telefonicky- 0944725536,  sms- 0944725536,  e-mailom: odhlasovanie.msvelkysaris@gmail.com

                               -  prihlásením sa na  edupage- jedálny lístok

            Odhlásiť dieťa zo stravy  po 14.00  hod predchádzajúceho dňa a v daný stravovací deň nie je možné.  V prípade choroby dieťaťa je možné neodhlásenú stravu odobrať  v čase od 12:30 hod - 13:00 hod iba v daný deň. Strava bude zákonnému zástupcovi vydaná pri   vstupe pre zásobovanie podľa  platných  protipandemických opatrení (jednorázový obal alebo vlastný obedár). Ďakujem.

                                                                                                                            vedúca školskej jedálne

          • Pomoc pre UKRAJINU

          • Milí rodičia, 

            udalosti týkajúce sa nepokojov a bojov na Ukrajine sa nás všetkých veľmi dotýkajú.Obraciame sa na Vás rodičov, starých rodičov a príbuzných s prosbou o pomoc. Situácia je vážna a veľmi ťažká...

            Pomôžme aj my.Spoločne v spolupráci s Gréckokatolíckou charitou Prešov sme sa rozhodli aj v našej MŠ zorganizovať zbierku toho, čo je momentálne potrebné.Od pondelka 7.3. 2022 do odvolania môžete priniesť potrebné veci (zoznam potrebných vecí viď. plagát ) do krúžkovej miestnosti - vstup bude ZVONKU vpravo od hl. vstupu  v čase od 14:30-16:00 hod.

            Zoznam potrieb nám dala Gréckokatolícka charita Prešov, prostredníctvom ktorej vyzbierané veci poputujú na Ukrajinu.

            Ďakujeme už teraz za Vašu ochotu a otvorené srdcia .

          • Zápis do 1.ročníka

          • Vážení rodičia budúcich prvákov!

            Zápis do 1. ročníka ZŠ VEĽKÝ ŠARIŠ v školskom roku 2022/2023 sa uskutoční 

            01. 04. 2022

            od 14:00 do 18:00 hod.

            (priniesť: rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu)

            Ak dieťa dovŕši k 31. 08. 2022 šesť rokov, je povinnosťou zákonného zástupcu zapísať dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole bez ohľadu na to, či sa uvažuje o pokračovaní v plnení predprimárneho vzdelávania (odklade školskej dochádzky).

          • Prevádzka MŠ počas jarných školských prázdnin (21.2.2022-25.2.2022

          • Vážení rodičia, Materská škola bude počas jarných školských prázdnin, tj. od 21.2.2022 do 25.02.2022  v  obmedzenej prevádzke. Výchovno- vzdelávací proces bude prebiehať v  triede č.5 (vstup zboku) pre vopred nahlásené deti z celej MŠ. Bude vytvorená stabilná skupina na celý týždeň. Deti, na ktoré sa vzťahuje karanténa a sú nahlásené v tomto týždni, môžu do MŠ nastúpiť až po ukončení karantény, t.j. v stredu.Odporúčame, aby ste deti pred nástupom do MŠ otestovali.

            Ďakujeme

          • Oznam

          • Riaditeľstvo Materskej školy Veľký Šariš Vám oznamuje, že na základe vzniknutej situácie zapríčinenej vírusom

            COVID- 19 RÚVZ v Prešove nariadil karanténu deťom z triedy č. 4- Snežienky od 11. 02. 2022 do 15. 02. 2022.

            Ide o deti, ktoré boli v  MŠ v dňoch 9.2. a 10.02.2022 a  nepredložili výnimku z karantény.

            Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav detí, pri zhoršení zdravotného stavu kontaktujte svojho pediatra.

            Pri nástupe dieťaťa do školy je povinnosťou zákonného zástupcu priniesť písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.4.2.2022_Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx